Egon Schiele és kora. Nézd meg a bécsi expresszionizmus leghíresebb képeit a Szépművészeti Múzeumban! Jegyek féláron, 1.500 forintért!

Ez az ajánlat már lejárt.
Iratkozz fel ingyenes értesítőnkre, hogy ne maradj le a következőről!
Bankkártyás fizetési lehetoség
Utánvétes fizetési lehetoség

Fontos információk:

A voucher érvényes:
2013.07.23.-2013.09.10.
között.

A kupont az információs pultnál váltsd belépőjegyre!
Jegykiadás és belépés: 16.30-ig!


A nyitva tartásról tájékozódj a múzeum honlapján!

A belépővel az aznap nyitva tartó állandó kiállítások is látogathatóak.

Szépművészeti Múzeum
1146 Budapest, Dózsa György út 41.
06-1-469-7100,
www.szepmuveszeti.hu

Itt tudod beváltani:

Tudtad-e?

Egon Schiele, aki „művészi fegyverként használta a szexet”, festményeivel megbotránkoztatta a korabeli bécsi publikumot. Képei miatt 1912-ben 24 napot közszeméremsértés címen börtönben is kellett töltenie.

Jegyek a Szépművészeti Múzeum, Egon Schiele és kora című kiállítására, 50% kedvezménnyel.

Polgárpukkasztás, közszeméremsértés, extravagancia, vagy egy démonokkal küzdő, esendő lélek kitárulkozása?  Egon Schiele rajzai, festményei mind a mai napig sok kérdést és gondolatot vetnek fel, sokféle érzelmet váltanak ki, de mindenképpen a bécsi expresszionizmus legfontosabb műveinek számítanak. A Szépművészeti Múzeum most megnyílt kiállításán Te is átadhatod magad a hatásuknak, közvetlen közelről is megcsodálhatod Egon Schiele és kortársai remekműveit!

Tabuk és elfojtások, prűdség és konvencionalitás a felszínen, mindent elárasztó érzelmek, a világháború okozta félelmek és szorongások a lelkek mélyén, ez Bécs, a 20. század elején. Pezsgő kulturális élet, megjelenik Freud és a pszichoanalízis, az akadémikus festők új utakat keresnek, hogy lelkük legbelső rezdüléseit is vászonra vethessék.

Egon Schiele, aki már 16 évesen a konzervatív Bécsi Képzőművészeti Akadémia legfiatalabb és legígéretesebb tagja volt, is új kifejezési formákra vágyott, amikor onnan kilépve, 1909 nyarán megalakította a Neunkunstgruppe nevű képzőművészeti csoportot. Művészetére a bécsi szecesszió nagy alakja, Gustav Klimt volt legnagyobb hatással, de sajátos ábrázolásmódja, zaklatott vonalvezetésű aktjai, a lélek mélyére hatoló portréi már saját stílusról árulkodnak. A tabumentes ábrázolások, erotikától fűtött képek gyakran a pornográfia határát súrolják.  Szorongást tükröző, kihívó tekintetek, nyílt és nyers szexualitás, érzelmi érésének folyamata jól látható festményein és rajzain. Korai halála miatt mindössze 10 éves művészi pályája során olyan életművet alkotott, amely a bécsi expresszionizmus legnagyobb alakjává tette. Fogadtatása mégsem volt egyértelmű, képeivel sokkolta az osztrák közönséget, igazi elismerésre csak az elmúlt évtizedekben tett szert.

A Szépművészeti Múzeum, Egon Schiele és kortársai címen megnyitott kiállítása, a bécsi Leopold Museum világhírű gyűjteményének 70 alkotását mutatja be, kiegészítve a hazánkban őrzött Schiele, Kokoschka és Carl Moll rajzokkal, festményekkel, valamint néhány más külföldi gyűjtemény idevágó darabjával.

Ezen a kiállításon nemcsak egy világhírű festő műveit ismerheted meg, de betekintést nyerhetsz a bécsi szecesszió és az azt felváltó expresszionizmus folyamatába is. Érzések, hangulatok, élet és halál, testiség és a lélek rezdülései, ezek a képek biztosan Rád is nagy hatással lesznek! Vedd meg voucherünket és merülj el Egon Schiele és korának világában féláron, 1.500 forintért!


Jó vásárlást kívánunk!
liners.hu


Megkaptuk a kedvezményt!

195 vásárlás
Belépőjegy - Egon Schiele és kora - című kiállításra 50% kedvezménnyel!1 500 Ft
Eredeti ár3 000 Ft
Megtakarítás50%
Az ajánlat lejárt
  1. Vásárlás után a kupont nyomtasd ki, utánvét esetében pedig vedd át a futártól
  2. A kupont vidd magaddal a beváltás helyszínére
  3. Fizetésnél használd fel a kuponodat